Örlingurs vintertävling del 2

 
Igår lastade jag in Andvari och begav mig neråt mot österlen eftersom Örlingor hade tävling. Red V5 & T8 på båda framridningarna känndes han väldigt fin, red dock mest på grusvägen då paddocken var rellativt tung. Använde mest paddocken till lite galopfattningar. Han tog galoppfattningar fint och känndes bärig, traven känndes ok och tölten på grusvägen känndet väldigt fin. 
 
Dock visste jag ju sedan innan att underlaget i ridhuset inte var det bästa men att det skulle gå så tungt för han var jag inte beredd på. Tölten som senast i onsdags känndes väldigt fin på träningen för Magnus, blev igår passtaktig och allmänt trist. Traven var inte så ren som jag hoppats på utan lite rollningar vid hörnorna. Dock räckte poängen 4,9 x2 till en tredjeplacering i V5 och en andraplacering T8. Blev även cupvinnare i båda grenarna då jag hade bättre poäng sist och på så sätt fick jag ändå bäst totalpoäng. 
 
Känndes lite trist med tölten då vi jobbat mycket med den och den känndes som sagt väldigt fin på träningen i onsdags, förstår dock att att det var jobbigt för Andvari inne i det tunga ridhuset. Men väldigt glad över att vi kommit ifrån den lilla svackan vi hade för ett tag sen när han var tjafsig i munnen större delen av tiden och allmänt motsträvig. Nu är det bara att blicka frammåt mot nästa helgs tävling, islandshästens dag i Helsingborg! Kommer att rida Dramur i mellanklass ungdom, förväntar mig ingen vinst men en väldigt skoj tävling att rida.
 
 
 
 
Har en känsla av att Dramur är i behov av ett ordentligt bad på lördag inför islandshästensdag..