Vardag

Åter tillbaka till vardagen efter massa trevligheter så som Mila och Österrike. Precis innan jag åkte till Mila var vi och red lektion för Magnus, då har vi först teori lektion med efterföljande ridlektion. Under teorin pratade Magnus om "uppbyggnaden" utav hästen, vad krävs för att nå dit man vill? Har man verkligen förberett hästen tillräckligt för att klara av ens egna förväntningar.
 
Men den vektigaste lärdomen av teorin var att hästen kan aldrig prestera bättre än vad den är tränad för. När man pratar om det så låter det ju väldigt självklart men trots det så har vi oftast lite för höga föhoppningar på tex tävlings poöng eller konditionsmässigt.
 
Andvari då, han har kännts fin på det senaste och vi har börjat få bättre kontroll på traven och bitvis utvidga töltrummet och leka liite mer med tempona och att de fortfarande håller takt. Dock har han börjat att sätta sig emot mer och "tjafsa" lite på grund utav de lite högre kraven, dock inget märkvärdigt. 
 
Imorse fick han gå ett pass i ridhuset innan jag körde till Bollerup. Red många övergånga både skrit-tölt och tölt-trav, funkade bra och fick till fina övergångar. Tränade även galoppen lite och rede in i den från trav för att underlätta fattningen och försöka undvika korsgalopp. Har aldrig fått korsgalopp med honom förutom på kursen för Magnus sist, det berodde förmodligen på att han var trött efter att ha jobbat så mycket med kroppen (rider ju 2 pass om dagen då). Dock har han tagit korsgalopp 1eller 2 gånger efter det här hemma av nån anledning men idag var det inga problem och tränade galoppen på stora volten.